2005

29 november 2005 Bezoek Sinterklaas

Op 11 november 2005 was het dan zover. Sinterklaas en zijn zwarte pieten kozen deze avond uit om de jongeren van Vodago te bezoeken tijdens de normale danslessen.
Alle jongeren kregen na eerst een gedicht te hebben voorgelezen een cadeautje wat ze nog niet mochten uitpakken. Het moest zeker een zware taak zijn geweest voor de rijm piet, erg bedankt daarvoor en ze waren erg goed.

Sinterklaas en zijn zwarte pieten erg bedankt voor de leuke avond die jullie ons hebben bezorgd!!!!!


29 oktober 2005 Internationale spelmiddag in Belgie’

GEWELDIG LEUKE DANS-SPEL-DAG

Jongeren van de Goese dansvereniging Vodago hebben zaterdag 29 oktober kunnen deelnemen aan een internationale jongeren spel en dansdag in Koersel, België.

We werden met 5 jongeren en twee begeleiders rond twee uur in de middag verwacht, in ontmoetingshuis "den Tris" te Koersel. Het was prachtig weer en iedereen had er zin in. Na een poosje in de bosrijke omgeving te hebben gezocht werden we toch nog mooi op tijd verwacht door de Belgische volkskunstgroep "Het Weverke" uit Genk. De groep had ons uitgenodigd tijdens de dagen dat ze op kamp waren.

We zijn begonnen met enkele eenvoudige dansjes te dansen die we allemaal kenden in de buitenlucht. Steeds afwisselend en vol enthousiasme deed iedereen mee met bijvoorbeeld de 'virginia reel', 'memphis' en 'hashual'. Tussentijds kreeg iedereen ook genoeg te drinken. Waarna het tijd werd voor de stevige wandeling in de buurt.

Dwars door de bossen, en een maïsveld liepen naar een oude mijnafvalberg, waarvan wij het bestaan niet eens wisten, hier werd de groep in tweën gedeeld. Tijdens deze wandeling moesten er ook vele opdrachten werden uitgevoerd, zoals gipsmodellen maken, schminken, bladeren en andere dingen van planten meenemen enz. Tijdens de uitvoering zijn we dan ook dwars de stevige klim op de berg aangegaan. Dit was niet voor iedereen eenvoudig, soms zelf best gevaarlijk vanwege de steile helling ervan.
De meeste jongeren zijn toch boven geweest en hebben genoten van het prachtige uitzicht, maar toen de (angst)zweetlosmakende afdaling.

Toen iedereen weer redelijk beneden was hebben we allemaal nog enkele schminkstrepen gekregen. Waarna we aan de terugtocht begonnen naar het ontmoetingshuis. Eenmaal daar weer aangekomen, stond het drinken al weer klaar. Waarna er nog enkele opdrachten moesten worden uitgevoerd, voortkomende uit de wandeling.
Hierna zijn er allerlei hobby spullen opengemaakt. Je kon van alles doen, niemand hoefde zich dan ook maar één seconde te vervelen.
Het maken van figuurtjes met strijkkralen was zeer in trek.

Toen de tweede groep weer terug was gekomen werd het langzaam tijd om de tafels leeg te maken voor het eten. Dit was goed verzorgd, iedereen kreeg sowieso één hamburger met chips, je kon er zelf vanalles op doen. Na eten werd het tijd voor nog heel wat dansen, we hebben ons hierin dan ook goed kunnen vinden. Het was afwisselend makkelijk en moeilijk door elkaar. Tegen 10 uur hebben we afscheid genomen, voor de geweldige dag, en of we nog niet genoeg verwend werden kreeg ieder lid ook nog eens een prachtig T-shirt. Omstreeks elf uur hebben we iedereen in Goes thuis afgezet.

Kortom deze dag was erg leuk, en goed georganiseerd. Mijn petje af voor de leiding en begeleiders van "Het Weverke". We hebben erg genoten, en we hopen dat we nog eens op deze manier iets kunnen organiseren.


10 september 2005 Monumentendag

Reclame maken op de Open Monumentendag in Goes


25 september 2005 Terneuzen Scheldetheater

Zondag 25 september hebben we deelgenomen aan een Zeeuws dansfestival in Terneuzen. Om ongeveer 9 uur zijn we weg gereden vanuit Goes. Terneuzen is niet zo ver dus we waren er ongeveer een half uur later. Nadat we de spullen uit de auto’s hadden gehaald zijn we naar onze kleedkamer gegaan. Daar konden we alles laten staan en zijn we de theaterzaal ingegaan. We konden daar nog een keer oefenen en gelijk het geluid en licht testen. Na het testen hebben we nog even in de zaal gezeten om te kijken naar de andere groepen die aan het oefenen waren. Later mochten we nog een keer oefenen omdat er een aantal groepen nog niet bij het theater aangekomen waren, dus er was nog wat tijd over. Rond 11 uur waren we klaar en hadden we nog wat tijd voor onszelf om daar wat rond te lopen of gewoon in de zaal te blijven naar de andere groepen te kijken.
Rond 1 uur was het tijd om onze klederdracht aan te doen. Om 3 uur zou het festival beginnen. Wij moesten als 3e groep optreden. Voordat we het podium op konden moesten we aan de zijkant wachten tot de groep voor ons klaar was. Toen eenmaal het licht uitging was het tijd voor Angela, Melissa, Eline en Shelley om aan de klompendans te beginnen. Het licht ging aan en daar stonden ze, met z’n vieren op een heel groot podium. Alles ging goed en ze kregen daarom ook een groot applaus toen de dans klaar was. Het licht ging weer uit en toen was het tijd voor Stephanie, Frank, Henk en Sabine om de klompendans voor publiek te doen. Het was voor iedereen best spannend omdat dit de eerste keer was dat we deze dans voor publiek deden. Gelukkig is alles goed gekomen en de mensen vonden het erg leuk. Deze dans kan dus wel vaker gedaan worden tijdens een optreden.
Na het optreden kwamen nog 2 groepen en daarna was het pauze. We hebben toen nog wat groepsfoto’s gemaakt. Daarna zijn we terug naar de theaterzaal gegaan. Daar konden we op het balkon gaan zitten om naar de rest van de groepen te kijken. Degene die wilden omkleden konden met Mieke mee, de rest kon naar de zaal. Iedereen heeft het einde van het festival nog kunnen zien. Om ongeveer 5 uur was het festival klaar en de rest ging omkleden. Degene die al omgekleed waren konden daar nog wat rondlopen.
Rond 6 uur zijn we uit Terneuzen weggereden. Deze dag is een leuke, gezellige dag geweest.


27 – 29 mei 2005 Muziek festival in Weiperz Duitsland

Een zonovergoten weekend in Midden-Duitsland. Verschillende optredens werden verzorgd tijdens dit festival in een grote feesttent en op zondag een defilé door het dorp.
Al met al een uitstekende presentatie van het Zeeuws erfgoed wat bevestigd werd door een luid applaus van het in grote getale aanwezige publiek.
Daarna was het snel omkleden en afscheid nemen van de gastgezinnen. De reis naar Nederland vingen we aan om ca half vier en eindigde in Goes om middernacht.


25 mei 2005 Figuratie TV-Toppers

Deelname aan de Koninklijk defilé voor Dick Passchier en Judith Bos


14 mei 2005 Folkloredag “Jaar van de Folklore” in Terneuzen

Op 14 mei 2005 was de opening van "Het jaar van de Folklore".
s' Morgens waren we om 8 uur al bezig met het aankleden. Rond half 10 was het tijd om naar Terneuzen te gaan.
We moesten s' middags pas optreden dus hebben we in de morgen rondgelopen in de stad en gekeken naar optredens van andere dansgroepen.
Na het optreden was het tijd om weer om te kleden. s' Middags hebben we een lunchpakket gehad maar zo ondertussen hadden we alweer trek in iets te eten. In restaurant L'Escaut hebben we heerlijk gegeten.
Daarna zijn we naar de kerk gegaan waar wij s' middags moesten optreden. Daar kregen we optredens te zien van o.a. een groep uit Hongarije, Mongolië en Nederland.


9 april 2005 Internationale Jongeren Volkskunstdag in Wolphaartsdijk

Dit jaar eens niet in de kantine van ‘De Betho’,maar in de kantine van camping ‘De Veerhoeve’ aan de Veerweg 48 in Wolphaartsdijk. Via Alex en Karin werd dit mogelijk gemaakt. Voor deze dag hadden zich de volkskunstgroepen aangemeld: ‘Jan Pirrewit’ uit Schoten, ‘Tijl Uylenspiegel’ uit Sint-Katelijne-Waver, ‘Het Weverke’ uit Genk en een aantal jongeren van Vodago. Door ziekte konden enkele leden van de vereniging vandaag niet helpen, zij brachten de dag in bed door.

Rond half tien bereikten de eerste auto’s uit België de ingang van de camping. De jongeren uit Genk van de groep ‘Het Weverke’ waren zo’n anderhalf uur onderweg geweest naar Wolphaartsdijk. Direct daarna kwam de TV ploeg van ‘Omroep Zeeland’. Alle jongeren en begeleiders van ‘Jan Pirrewit’ kwamen ook met meerdere auto’s, terwijl de groep uit Sint-Katelijne-Waver met de bus arriveerde. Iedereen was eigenlijk nog voor klokslag tien uur op de plaats van bestemming in de kantine.

Nadat alle jongeren en hun begeleiders hun stikker met naam hadden opgeplakt, kon de dag worden geopend met het kennismakingsspel. Daarna verzamelden alle jongeren zich rond het ganzenbord en konden de tieners zich toeleggen op het uitwisselen van enkele dansen. Aan dansplezier geen gebrek. De belangstelling van iedereen was zo groot, dat we eigenlijk vergeten waren om de groepen te wisselen. Maar ook de jongeren werden in de gelegenheid gesteld om samen te dansen.

De TV ploeg van ‘Omroep Zeeland’ maakte dankbaar gebruik van de vele vrolijke en enthousiaste jongeren, die op deze druilerige dag de kantine van de camping bevolkten. Meerdere malen deed de cameraman het verzoek om een dans nogmaals te herhalen. Hij was te laat om enkele leuke acties te kunnen filmen. Tussen de dansen door werden jongeren gevraagd hun mening te geven over deze dag. En dat kan iedereen binnenkort horen tijdens de uitzending van het programma ‘Beng’, dat elke woensdag aandacht besteed aan jongeren.

Eline en Angela proberen onder toeziend oog van de dansleidster van ‘Het Weverke’en enkele jongeren uit België de puzzel op te lossen. Er waren vele opdrachten die via het ganzenbord moesten worden uitgevoerd. En daar werd ook heel serieus aan gewerkt door alle gecombineerde groepen. Door de samenwerking van alle vier de groepen ontstond er een erg leuke sfeer, die door de aanwezige muzikanten duidelijk werd vertaald middels hun instrumenten.

Tegen de middag was er genoeg beeldmateriaal verzameld door de TV ploeg en maakten ze nog enkele shots van de groepsfoto’s van alle aanwezige jongeren. Na de gemeenschappelijke lunch, die door Vodago werd aangeboden, was er tijd voor optredens van alle aanwezige groepen. Enkele campinggasten en een groot aantal ouders van jongeren uit België genoten van de vele verschillende optredens die door alle jongeren en tieners werden uitgevoerd. De dag werd afgesloten met enkele gemeenschappelijke dansen. Hopelijk kunnen we in het najaar deze dag voortzetten in België!

VODAGO NIEUWS

 

Een Vodago/Scaldis combinatie vertrekt op 5 september naar Litouwen!

In Panevezys (Litouwen), zusterstad van Goes, wordt aan het twintig jarig bestaan van de stedenband aandacht gegeven tijdens de City Days: 6 - 8 september 2013.
Gedurende deze dagen is er naast een Braderie ook een folklorefestival: de vodago/scaldis combinatie zal hier acte de présance geven.

In de ons beschikbaar gestelde stand zullen we informatie geven over onze regio, en zullen we de zeeuwse roomboterbabbelaar maken en aanbieden.

Lees verder...

      

Motigo Webstats - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller