2007

 

27 oktober 2007, Zorgcentrum Randhof in Goes

De optredens die we de afgelopen maanden in de verzorgingstehuizen gehad hebben, waren in samenwerking met ziekenomroep Nomen Nescio. Ook het optreden in Randhof was in samenwerking met deze omroep. Een van de medewerkers van Nomen Nescio was ook aanwezig om ons optreden aan te kondigen. Voor Francien was dit het eerste optreden. Na een half uurtje dansen was het pauze waarin de bewoners en wij koffie kregen. Ook Anton was weer van de partij om de muziek te verzorgen en de souvenirs en babbelaars aan de man te brengen. Nadat iedereen bijgekomen was van de eerste dansronde zijn we verder gegaan met ronde twee. Albert verteld tijdens het optreden nog het een en ander over de klederdracht. Zo vertelde hij ook dat de beschikbare mannen vroeger hun rode zakdoek ver uit de broekzak lieten hangen, waarop een van de mannelijke bewoners vroeg waaraan de beschikbare dames dan te herkennen waren.
Na het tweede optreden kregen we allemaal nog wat fris te drinken en maakten we nog een praatje met de bewoners. Rond 5 uur waren we klaar met opruimen en was het weer tijd om naar huis te gaan.


 6 oktober 2007, Verpleegtehuis Ter Weel in Goes

Op 6 oktober gaf Vodago weer een optreden in Goes, in verpleegtehuis Ter Weel. Om kwart over 11 ging iedereen weer naar Peter en Lonny, de vaste plek waar de leden kunnen omkleden. We hebben het voor elkaar gekregen dat nog een van de leden klederdracht aan kon vandaag, dus ook met ons mee kon dansen. Dit keer hadden we geen problemen meer met de muziek want er is een nieuwe muziekinstallatie aangeschaft. Om half 3 konden we dus gewoon beginnen met het eerste deel van het optreden. De bewoners van het verpleegtehuis vonden het geweldig. Dus na een korte pauze begon om half 4 ons tweede deel. Na het optreden kregen we weer vele leuke reacties van de bewoners. Ook zijn er weer een aantal doosjes babbelaars verkocht en de ansichtkaarten waren na 5 minuten al op. Anton is ook deze keer weer meegegaan om voor de muziek te zorgen en om souvenirs te verkopen.
Rond 5 uur gingen we weer richting huis om daar weer om te kleden en nog even gezellig na te praten.


15 september 2007, Verzorgingstehuis Nieulande in Krabbendijke

Het eerste optreden van het nieuwe seizoen was in een verzorgingstehuis in Krabbendijke. Om half 12 was het verzamelen bij Peter en Lonny om daar om te kleden. Om 1 uur waren we klaar en vertrokken we richting Krabbendijke. Anton van Dijke ging mee om voor de muziek te zorgen en in de pauze probeerde hij nog wat souvenirs te verkopen. Na wat problemen met de muziekinstallatie konden we om half 3 beginnen met het eerste deel van het optreden. Na de pauze was het tijd voor het tweede deel en dit verliep perfect. De bewoners hebben erg genoten van ons optreden maar ook waren ze over de kleding enthousiast. Rond 5 uur waren we weer terug in Goes en konden we de dag afsluiten met weer een goed gevoel.


8 september 2007, Monumentendag

Zaterdag 8 september was het monumentendag. Ook Vodago stond met een kraampje op de markt. Albert en Dineke waren in klederdracht en bakten babbelaars. Er waren al een heel aantal bakjes voorgebakken maar al snel bleek dat dit niet genoeg was. De bakkers kregen geen rust want de mensen bleven komen. Aan het eind van de middag was er voor zo'n 11 kilo suiker aan babbelaars gebakken. Dit was een record, want nog nooit hebben onze bakkers zoveel babbelaars op een middag gebakken. Ook de ansichtkaarten van de folkloregroep (die gemaakt zijn op de Hollandse Hoeve dag) waren erg in trek, evenals de placemats met Hollandse afbeelding. Al met al weer een bijzonder geslaagde dag!!


 25 en 26 augustus 2007, Weekendje Utrecht

In het weekend van 25 en 26 augustus is de folkloregroep in Utrecht geweest. Dit was niet voor een optreden maar gewoon voor de gezelligheid. In het laatste half jaar is er veel gebeurd en ook zijn er weer nieuwe leden bijgekomen dus dit was een goed moment voor een soort van teambuilding.
Die zaterdag zijn we vroeg weggereden vanuit Goes en we reden gelijk door naar het Openlucht museum in Arnhem. Daar hebben we tot half 5 rondgelopen want toen was het alweer tijd om naar een Chinees restaurant te gaan om daar gezellig te gaan wokken. Na het eten reden we naar de camping in Lage Vuursche waar we 2 chalets en een trekkershut gereserveerd hadden. Het was al best laat dus we hebben gezellig voor de chalets gezeten tot het tijd was om te gaan slapen.

De volgende morgen stonden er spelletjes op het programma die Stephanie en Sabine verzonnen hadden. De groep werd verdeeld in 2 groepjes. Met dat groepje moest je alle spelletjes doen en wie uiteindelijk de meeste spelletjes gewonnen had was de grote winnaar.
Aan het eind van de morgen hebben we de auto's weer ingeladen en zijn we richting het dorp gegaan om daar te gaan midgetgolfen.

Na het golfen reden we terug naar huis, maar eerst langs Tilburg om Wim daar af te zetten en nog wat te eten met z'n allen.

Het was een super weekend geworden voor iedereen dus... dit houden we erin, volgend jaar weer!!!


 7 juli 2007, Deelname nostalgische dag in Goes

Op zaterdag 7 juli heeft de folkloregroep deelgenomen aan de nostalgische dag in Goes. Er waren verschillende klederdrachtgroepen uit heel Nederland die deel mochten nemen aan deze dag. Om 10 uur was de opening van de dag in de Mythe. Daarna kon iedereen naar de grote markt waar een podium gemaakt was. De lunch konden we om 12 uur ophalen in de Mythe. De folkloregroep moest optreden om kwart voor 1. Later op de middag, half 3, moesten ze nog een optreden geven op het ponton in de haven. Om 3 uur sloot Mooi Zeeland op de markt, de dag af. De officiele afsluiting was om 4 uur in de Mythe.
Het was weer een leuke dag en zeker een leuke afsluiting van het seizoen.


 23 juni 2007, Seizoensafsluiting

Zaterdagmorgen zijn bijna alle leden naar Wemeldinge gekomen om Vlaamse volksspelen te doen. Dit als afsluiting van het dansseizoen 2006-2007. Het was een gezellige morgen. Ruim 2,5 uur zijn we bezig geweest met de spelletjes. Nadat alle punten bij elkaar opgeteld waren, werden de 4 winnaars bekend gemaakt. Voor de volwassenen waren dat Peter (voor de mannen) en Sabine (voor de vrouwen). Bij de jongeren wonnen Joost en Anisa. Alle vier kregen zij een cadeautje.
Daarna hebben we met z'n allen nog frietjes gegeten en zijn we weer terug naar Goes gegaan. Nu hebben we nog 1 dansavond en dan zit het seizoen er echt op!!

Klik hier voor de foto's


20 juni 2007, Babbelaars bakken in de Corneliastichting in Zierikzee

Op woensdag 20 juni 2007 zijn onze babbelaarbakkers, Peter, Lonny, Albert en Dineke naar verpleegtehuis de Corneliastichting in Zierikzee geweest. Deze middag was er een soort zomermarkt in het tehuis. Er waren verschillende kraampjes in en rond het huis. Gelukkig was het goed weer dus ook buiten was het druk. Bij aankomst werd er enthousiast gereageerd door de mensen. Ze herkenden de babbelaarbakkers nog van 2 weken geleden, toen heeft de folkloregroep daar een optreden gegeven.
Er zijn deze dag veel babbelaars gebakken en verkocht. Later op de middag stonden de mensen zelfs te wachten tot er weer een draai klaar was. Om 17.00 uur was het klaar en werden alle kraampjes opgeruimd!


18 juni 2007, Workshop doekplooien

De leden van de folkloregroep hadden op maandagavond een cursus 'doek plooien'. Om 8 uur zijn we, onder leiding van Nel Minnee, begonnen met de cursus. Er werd precies uitgelegd wat we moesten doen en ook deed Nel eerst even voor hoe we dat moesten doen. De avond vloog voorbij en voor we het wisten was het al half 11 en tijd om op te ruimen. Iedereen nam zijn of haar eigen doek weer mee naar huis om thuis nog even verder te oefenen.
Klik hier voor meer foto's


 9 juni 2007, Verpleegtehuis de Corneliastichting in Zierikzee

Voor zaterdag 9 juni waren we uitgenodigd om een optreden te verzorgen in verpleegtehuis de Corneliastichting in Zierikzee. Om 14.00 uur begon ons optreden en het was een groot succes. Na een half uur te hebben gedanst hadden we pauze. Voor iedereen stond er koude limonade klaar, dat hadden we ook wel nodig want het was daar binnen erg warm. Na de pauze kwam ons 2e deel van het optreden wat ook ongeveer een half uur duurde. De mensen hebben met volle teugen genoten en ook na de optredens kregen we leuke reacties van hen.
Na afloop zijn we terug naar Goes gereden, hebben we omgekleed en hebben we met zn allen frietjes gegeten als afsluiting van een leuke dag. Helaas kon Alex niet mee, die had de pech dat hij s'avonds moest werken!


18 mei 2007, Open dagen SGB (Stoomtrein Goes - Borsele)

Restaurant 'De Goederenloods' heeft Vodago uitgenodigd om tijdens de open dagen van de SGB optredens te verzorgen en babbelaars te bakken. De morgen verliep rustig maar later op de dag stroomde het langzaam vol. Het werd zo druk dat de babbelaarbakkers moesten rennen en vliegen om aan de vraag voor babbelaars te voldoen. Tijdens het bakken werden er nog 4 korte optredens verzorgd door de overige dansleden van de folkloregroep.

Klik hier voor de foto's


13 mei 2007, Verzorgingstehuis de Kraayert in Lewedorp

Zondag 13 mei, moederdag, heeft de folkloregroep een optreden gegeven in het restaurant van het verzorgingstehuis de Kraayert. Er werden 2 series gedanst van ieder ongeveer 30 minuten. Onder de toeschouwers zaten ook 3 vrouwelijke bewoners in authentieke klederdracht.
Tijdens de koffiepauze kregen alle bewoners een, door de leden gebakken babbelaar. Ook was er voor de bewoners de gelegenheid souvenirs te kopen, waaronder delftsblauwe klompjes en bakjes babbelaars.
Na afloop konden de bewoners met leden van de folkloregroep op de foto.
14 april 2007, Hollandse Hoeve dag in Goes

Op zaterdag 14 april was er weer een Hollandse Hoeve dag in Goes. Niet alleen de folkloregroep maar ook de jongeren gaven die dag verschillende optredens. Ellen en Rob verkochten souvenirs in ons kraampje en bakten Bram en Ria babbelaars. Het was een groot succes die zaterdag, een echte geslaagde dag dus!!

Klik hier voor de foto's

VODAGO NIEUWS

 

Een Vodago/Scaldis combinatie vertrekt op 5 september naar Litouwen!

In Panevezys (Litouwen), zusterstad van Goes, wordt aan het twintig jarig bestaan van de stedenband aandacht gegeven tijdens de City Days: 6 - 8 september 2013.
Gedurende deze dagen is er naast een Braderie ook een folklorefestival: de vodago/scaldis combinatie zal hier acte de présance geven.

In de ons beschikbaar gestelde stand zullen we informatie geven over onze regio, en zullen we de zeeuwse roomboterbabbelaar maken en aanbieden.

Lees verder...

      

Motigo Webstats - Gratis web site statistieken Eigen homepage website teller