Volwassenen

Vanaf je 17de jaar hoor je, wat ons betreft, bij de volwassenen.
Je gaat verder met al de ervaringen die je daarvoor hebt opgedaan.

Maar ook zonder enige verdere specifieke ervaring op het gebied van de dans bent u bij ons van harte welkom en kunt u bij ons terecht.

U treedt binnen in de wereld van de internationale volksdans.
Bulgaars, Frans, Grieks, Israelisch Ö.. je kunt het zo gek niet bedenken.
Van een langzame cadans tot opzwepende ritmes; zich herhalende danspassen of complexere choreografieŽn. De dansleiding voert u langs ongekende, nieuwe grenzen.
Ontspanning door inspanning met natuurlijk even een cooling down op het eind.

Ook hier bepaalt u zelf uw eigen tempo. U wordt gestimuleerd uw eigen grenzen te verleggen maar krijgt de ruimte om even op adem te komen.

Iedere dinsdagavond, met uitzondering van de schoolvakanties, kunt u van 20.00 tot 21.00 uur de lessen volgen.

Ook hier geldt, net als bij de jeugd, dat de eerste vier lessen gratis zijn.
Dus eerst eens even kijken, voelen en ruiken of dit hetgeen is wat je zoekt en bij je past.


De Folkloregroep:
Hebt u zin in meer en voelt u er ook voor om een stuk Zeeuws Erfgoed uit te dragen, kunt u uitgenodigd worden mee te doen aan de folkloregroep.
U hoeft zelf niet in het bezit van klederdracht te zijn; mocht u wel de beschikking hebben over eigen klederdracht, dan is dit misschien een uitgelezen mogelijkheid om de kleding zo nu en dan eens tevoorschijn te halen.

De folkloregroep oefent ook iedere dinsdagavond, maar dan van 21.10 tot 22.00 uur. Ze maken zich een breed repertoire eigen van Nederlandse bodem. De Almelose Kermis, de Kontra Dans, de Driekusman, Gort met stroop, de Simmermoarwals zijn maar enkele dansen uit het scala wat aangeleerd wordt.
Natuurlijk verwachten we niet dat u meteen alles mee kan doen; ook hiervoor krijgt u de tijd.
De folkloregroep treedt geregeld op in eigen omgeving, maar ook wat verder buiten de deur tot over de landsgrenzen heen.
Naast de vele reizen naar het buitenland, zoals naar de Baltische staten, TsjechiŽ, Duitsland etc., is het hoogtepunt in de geschiedenis van de folkloregroep een drieweekse trip naar Japan geweest.
Afgelopen maart (2011) zijn we een week te gast geweest in JordaniŽ tijdens het Ar Ramtha Internationale folklore festival. Een prachtige week bij een gastvrij volk blijft in onze herinnering.

De accommodatie waar de lessen plaatsvinden, is een ruimte in St Maarten in de Groe/Terweel te Goes.

We proberen de contributie zo laag mogelijk te houden, zodat dat geen belemmering moet vormen om te komen. We kunnen dit doen door o.a. door de subsidie van de Gemeente Goes en het werken met vrijwilligers.
De contributie is 55 euro per jaar. Voor de trips buiten de landsgrenzen wordt meestal een (kleine) eigen bijdrage gevraagd. Eťn en ander natuurlijk afhankelijk van het land van bestemming.

Naast nieuwe dansers en danseressen, welke we hard nodig hebben, zijn wij ook altijd op zoek naar gemotiveerde muzikanten, waardoor we de folkloregroep een meer authentiekere uitstraling kunnen geven. Mocht u dit aanspreken, kom rustig eens langs tijdens een oefenavond.